• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • ¾1 כוסות (250 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר מגורען
  • ½2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 115 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 115 גרם שוקולד לבן מומס, לזילוף - לא חובה

אופן ההכנה:

אאא

1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרססים 12 שקעים בתבנית מאפינס בתרסיס שמן ומניחים בצד.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.

3. בקערה בינונית מקציפים את הביצה, החלב, השמן, תמצית הווניל, מיץ הלימון והגרידה. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומקפלים בעזרת מרית גומי או כף עץ, רק עד לאיחוד. מערבבים פנימה את השוקולד הלבן הקצוץ.

4. מחלקים את התערובת באופן שווה בין שקעי תבנית המאפינס. אופים במשך 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מוציאים מהתנור. מניחים להתקררות של 10 דקות בתבנית ואז מעבירים בעדינות לרשת להתקררות מוחלטת. לאחר שהמאפינס התקררו, מטפטפים מעליהם את השוקולד הלבן המומס בעזרת כף או שקית זילוף.

המאפינס במיטבם ביום הכנתם, אך ניתן לשמור אותם בכלי אטום, בטמפרטורת החדר או במקרר, עד 3 ימים.