• זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 300 גרם קורנפלור
  • 200 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 3 חלמונים
  • 2 כפות ברנדי (אם אין, אפשר להחליף בחלב)
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית (אם אין, אפשר לוותר)
  • צנצנת ריבת חלב איכותית ויציבה
  • 100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה בינונית, מערבבים את הקורנפלור, הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה.

2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית, במשך 3-4 דקות. (ניתן לעשות זאת במעבד מזון). מוסיפים את החלמונים ומערבלים היטב. מוסיפים את המלח, הברנדי והווניל.

2.  מוסיפים פנימה את תערובת החומרים היבשים ומערבלים בזריזות רק עד שהם נספגים בתערובת. (ערבול יתר פוגם במרקם הרך). מצננים במקרר במשך שעה.

3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מחלקים את הבצק לשניים: שלושה רבעים ממנו - לתחתית ורבע ממנו שומרים במקפיא עד להרכבה. מרדדים את הבצק בין 2 דפי נייר אפייה לעובי אחיד, בקוטר התבנית (20*30 ס"מ). מורחים בנדיבות ריבת חלב.

4. מגרדים את הבצק המקורר לפירורים בפומפייה (בחלק הגס שלה). מערבבים עם קוקוס ומפזרים מעל ריבת החלב. אופים במשך 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור. שמים לב שהפירורים לא מאוד זהובים. מצננים ופורסים.