עוף ובטטות בתנור
עוף ובטטות בתנור (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 3 כפות חומץ תפוחים
  • 1/2 1 כפיות דבש
  • 1 בצל סגול בינוני, פרוס דק
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1-2 שיני שום, כתושות או מגורדות
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 ק"ג חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
  • 1/2 2 כפות שמן זית
  • 1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה לריבועים בגודל 1 ס"מ
  • פלפל צהוב או כתום, פרוס לרצעוות דקות
  • 1/2 1 כפות מרווה טרייה קצוצה דק (אופציונלי)
  • 3/4 כפית פפריקה מתוקה
  • קמצוץ פפריקה חריפה
  • קמצוץ פלפל אנגלי טחון

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערה בינונית, מערבבים מחצית מפרוסות הבצל הסגול עם חומץ התפוחים, הדבש וקורט מלח. מניחים בצד ומערבבים מדי פעם, במהלך בישול העוף והבטטות.

2. בקערה גדולה, מערבבים כפית מלח עם השום, הכוסברה הטחונה והפלפל השחור. מוסיפים את העופות לקערה ומוודאים שהם מצופים היטב בתערובת. מכסים ומניחים בצד להשריה במשך 30 דקות.

3. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומערבבים בקערה גדולה את הבטטות יחד עם 2 כפות שמן, רצועות הפלפל, החצי הנותר של פרוסות הבצל הסגול, המרווה, 1/2 כפית מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ופלפל אנגלי. כשהבטטות מצופות היטב, מפזרים אותן בשכבה אחת בתבנית אפייה.

4. מוסיפים לעופות 1/2 כף שמן זית, מערבבים ומסדרים את העופות בתבנית, בין הבטטות (ולא מעליהן), כשהעור כלפי מעלה.

5. אופים במשך 15 דקות ואז מוציאים את התבנית מהתנור ומעלים את החום ל-250 מעלות. הופכים בעדינות את הבטטות (אך לא את העופות), ומזלפים על העופות 2 כפיות מהמיץ שהצטבר בתערובת הבצל והחומץ. מחזירים לתנור ואופים 15-20 דקות נוספות, עד שהעופות מבושלים היטב. מגישים מיד, חם, ומקשטים כל עוף בבצל הסגול המוחמץ וכוסברה קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!