מופלטה
מופלטה (צילום: אוראל בראל)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 3/4 כוס סוכר (לא כוס מדידה, אלא כוס חד פעמית)
  • 1/4 כוס שמן
  • 4 כוסות מים פושרים
  • להגשה: דבש וחמאה

אופן ההכנה:

אאא

1. בקערת מיקסר, מערבבים קלות את המים, הסוכר והשמרים ונותנים לתערובת לעמוד 10 דקות.

2. מוסיפים את הקמח והשמן ומעבדים עם וו לישה במהירות בינונית במשך דקה. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות.

3. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת ומשומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה.

4. בידיים משומנות מגלגלים מהבצק כדורים קטנים בגודל שווה, מסדרים אותם בתבנית משומנת, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.

5. משמנים 2 ניירות אפייה, מניחים כדור בצק במרכז אחד הניירות, מכסים עם הנייר השני ומרדדים עם מערוך לעיגול דק.

6. מסירים את נייר האפייה העליון, מרימים את נייר האפייה התחתון ועליו עיגול הבצק והופכים אותו ישירות לתוך מחבת גדולה ומחוממת היטב. מסירים את נייר האפייה, מחזירים אותו למשטח העבודה, מרדדים עיגול נוסף והופכים אותו לתוך המחבת. הופכים את שתי המופלטות, מרדדים עיגול נוסף וחוזרים על הפעולה שוב ושוב עד שהבצק נגמר - בכל פעם שמוסיפים עיגול נוסף למחבת, הופכים את כולם יחד.

מגישים את המופלטות חמות עם חמאה בטמפרטורת החדר ודבש, למריחה.

אופן ההכנה - בתמונות:

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

מערבבים את השמרים עם המים והסוכר וממתינים 10 דקות (צילום: אוראל בראל)
מערבבים את השמרים עם המים והסוכר וממתינים 10 דקות (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים לבצק אחיד (צילום: אוראל בראל)
מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים לבצק אחיד (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מתפיחים שעה בקערה משומנת (צילום: אוראל בראל)
מתפיחים שעה בקערה משומנת (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מגלגלים לכדורים ומתפיחים עוד 15 דקות (צילום: אוראל בראל)
מגלגלים לכדורים ומתפיחים עוד 15 דקות (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מניחים כדור בצק במרכז נייר אפייה משומן (צילום: אוראל בראל)
מניחים כדור בצק במרכז נייר אפייה משומן (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מכסים עם נייר אפייה משומן ומרדדים לעיגול דק (צילום: אוראל בראל)
מכסים עם נייר אפייה משומן ומרדדים לעיגול דק (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
הופכים למחבת שטוחה ומחוממת (צילום: אוראל בראל)
הופכים למחבת שטוחה ומחוממת (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מסירים את נייר האפייה (צילום: אוראל בראל)
מסירים את נייר האפייה (צילום: אוראל בראל)
הגדלה
מגישים חם עד חמאה ודבש
מגישים חם עד חמאה ודבש (צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!