סעודה שלישית שאף אחד לא ישכח - כמו שרק תנובה יודעת
סעודה שלישית שאף אחד לא ישכח - כמו שרק תנובה יודעת (צילום: יח"צ)
אאא

כמות: 6 סועדים

רמת קושי: קל-בינוני

זמן הכנה: עד שעה (לא כולל זמן התפחה)

מצרכים:

לבצק-

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1.5 כפות שמרים יבשים
  • 300 מ"ל חלב תנובה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 80 גרם חמאת תנובה

למילוי-

  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום
  • חופן פטרוזיליה
  • גבינת חמד פיראוס

אופן ההכנה לפני שבת:

  1. שמים את מרכיבי הבצק בקערת מיקסר ומערבלים 10 דקות לקבלת בצק חלק וגמיש 

  2. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר או לילה במקרר, עד שהבצק מכפיל  את נפחו

  3. בקערה ממיסים 100 ג חמאה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש ומערבבים

  4. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומרדדים כל עיגול למלבן

  5. בעזרת סכין או רולר פיצה חותכים את מלבן הבצק לפסים בחלקו האמצעי אך לא עד סופו

  6. חותכים את גבינת החמד למלבנים שווים באורכם

  7. מורחים מתערובת החמאה ועשבי התיבול על מלבן הבצק ומניחים את גבינת החמד שחתכנו  

  8. מגלגלים בזהירות את מלבן הבצק והגבינה לאורכו

  9. מסדרים בתבנית אפיה במרווחים ומתפיחים למשך- שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו

  10. לאחר שהמאפים תפחו, מורחים בביצה ומחממים את התנור ל-190 מעלות

  11. אופים במשך 30 דקות או עד שהמאפה מזהיב

  12. מצננים את המאפים ומאחסנים לטמפ' החדר ומאחסנים בטמפ' החדר עטוף בניילון נצמד

למתכונים מפתיעים נוספים ממיטב השפים  - כנסו >>

*יש לחמם על הפלטה כחצי שעה לפני הגשה

בתיאבון!